Gazze gündemli İİT Zirvesinde Bakan Fidan'dan kritik diplomatik temaslar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sudan Dışişleri Bakan Vekili Muhammed, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Somali Başbakan Yardımcısı Salah Jama ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi, "sürdürülebilir kalkınma için diyalog doluyla birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi" temasıyla gerçekleştiriliyor. Zirvede İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki son durumun da görüşülmesi bekleniyor. Zirveye katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diplomasi trafiği sürüyor.

SUDAN

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Gambiya'nın başkenti Banjul’da ikili temaslarını sürdürüyor. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da Sudan Dışişleri Bakan Vekili Hüseyin Avad Ali Muhammed ile bir araya geldi.

AZERBAYCAN

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü.

İTT Zirvesinde Bakan Fidan'dan diplomatik temaslar - 1. Resim

Bakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un yanı sıra Somali Başbakan Yardımcısı Salah Jama ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

İTT Zirvesinde Bakan Fidan'dan diplomatik temaslar - 2. Resim

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya’da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

Gazze gündemli İİT Zirvesinde Bakan Fidan'dan kritik diplomatik temaslar - 3. Resim
PAKİSTAN

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Gambiya’da Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir araya geldi.

Gazze gündemli İİT Zirvesinde Bakan Fidan'dan kritik diplomatik temaslar - 4. Resim

Dışişleri Bakanı Fidan, erken saatlerde gerçekleştirdiği görüşmelerde ise Fas Dışişleri, Afrika İşbirliği ve Yurtdışındaki Faslılar Bakanı Nasır Burita, Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Sudan Dışişleri Bakan Vekili Hüseyin Avad Ali Muhammed, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Somali Başbakan Yardımcısı Salah Jama ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile bir araya gelmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...