Et fiyatlarıyla ilgili vatandaşın beklediği haber geldi! Kasaplar...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Et fiyatlarıyla ilgili vatandaşın beklediği haber geldi! Kasaplar...

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Artan et fiyatları sonrası Et ve Süt Kurumu ithal hayvan hamlesi yapmıştı. Yurt dışından getirilen hayvanların kesimiyle fiyatların düşme eğilimine girdiğini belirten İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, 2 haftada fiyatın 35 TL gerilediğini ve karkas et fiyatının 360 liraya düştüğünü söyledi. Tüfekçi düşüşün devam edeceğini ve fiyatların dengeleneceğini vurguladı.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen haftadan beri fiyatların gerilemeye başladığını belirten Tüfekçi, geçen hafta karkas et fiyatının 15 lira gerilediğini söyledi. Bu haftada düşüşün devam ederek kırmızı etin 20 lira daha ucuzladığını belirten Tüfekçi, "Türkiye genelinde görülen kesim fiyatlarındaki düşüş bölgelere göre değişiyor. Şu an ülkede karkas kesim fiyatları kilogram başına ortalama 360 liraya geriledi." ifadelerini kullandı.

İTHAL HAYVAN KESİMİ FİYATLARI DÜŞÜRDÜ 

Tüfekci, ESK'nin uyguladığı tedbirlerin kırmızı et fiyatlarının aşağı yönlü değişmesine etki ettiğinin altını çizerek, "ESK'nin yurt dışından getirdiği hayvanların kesilmesiyle kırmızı et fiyatları gerilemeye başladı. ESK büyük market gruplarına et tedarik ediyor, bu sayede büyük bir kesime bu etler belirlenen fiyattan sunulmuş oluyor. Kırmızı et fiyatlarında geçen hafta düşüş başladı. Düşüşün devam edeceğini düşünüyorum. Kasap meslektaşlarım da kırmızı et satış fiyatlarında indirim yaptılar, yani indirim vatandaşa da yansıdı." değerlendirmesinde bulundu.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ESK'DEN TEDARİK HAMLESİ

 ESK'nin kurbanlık kesimi yapan vakıflara, et ve yemek işletmelerine de hayvan tedarik ettiğinin altını çizen Tüfekci, bu durumun da piyasayı rahatlattığını anlattı.

Tüfekci, Kurban Bayramı'ndan önce ilk defa fiyatların düştüğünün gözlemlendiğini aktararak, bunun vatandaşa olumlu yansıyacağını vurguladı. Tüfekci, kırmızı et fiyatlarında çok fazla bir gerileme beklemediklerini, gevşeyen fiyatlarda bir dengelenme olacağını söyledi.

Öte yandan kırmızı et fiyatlarının piyasa değerinin altına düşmesi durumunda küçük işletmelerin sıkıntı yaşayacağını savunan Tüfekci, aile işletmelerinin ülke hayvancılığının sigortası olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aydın 12 Mayıs 2024 19:24

1aysonra bulabilirsiniz belki

Sonraki Haber Yükleniyor...