Meclis'te anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel kamera karşısına geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meclis'te anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel kamera karşısına geçti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için bugün ziyaretlerine CHP lideri Özgür Özel ile başladı. İki isim görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yeni anayasa mesaisi başlıyor. Bu kapsamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin liderlerini ziyaret edecek.

KURTULMUŞ: YAPICI VE VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Kurtulmuş ilk olarak bugün saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İki isim görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Kurtulmuş, "Anayasa'nın içeriği ile ilgili bir kelime konuşmadık, usul konuştuk.  Süreç müzakereyle olacak. Partilerin anayasaları olmaz, anayasa teklifleri olur, milletin anayasası olur. Benim içinde yapıcı ve verimli bir görüşme oldu. Hep birlikte bir yol bulacağız. Mayıs ayının sonuna kadar grubu bulunan siyasi partilerden fikirlerini alacağız. Önümüzdeki sene Meclis açıldığında müzakere başlar ve sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Kararı Meclis verecektir, milletvekillerimizin oylarıyla yapılacak. Bu süreçte yapıcı diyaloğumuzu bütün siyasi partilerimizle sürdüreceğiz." dedi.

Meclis'te anayasa mesaisi! - 1. Resim

ÖZEL: PARTİ İÇİNDE KONUYU DEĞERLENDİRECEĞİZ

Özel ise Kurtulmuş'a teşekkür ederek şunları söyledi: "Sorumluluğumuzun farkındayız, parti içinde konuyu değerlendireceğiz. Açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini belittim. Yeni bir anayasa beklentisini tartmak lazım. Anayasa'ya uyacaksak anayasayı değiştirelim. Geçen sefer de yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Biz bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasa tartışmaları siyasetin üzerine bir sis gibi çökerse diğer sorunları görünmez kılıyorsa topluma bir menfaati olmaz. Burası parlamento siyasiler el sıkışmazsa demokrasi düşmanları el ovuşturmaya başlar. Bu açıdan bu diyalog zeminini önemsediğimizi belirtmek isterim. Görüşmeyi yetkili kurullarımızla değerlendireceğiz."

TBMM Başkanı'nın daha sonra ise bugün grup toplantısı için Meclis'te olacak olan Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILACAK

Bu ziyaretlerde ise yeni ve sivil anayasa için ilk mesajlar verilecek, karşılıklı fikirler beyan edilecek. Kurtulmuş bu kapsamda diğer liderlerle de görüşecek. Siyasi partiler öncelikli başlıklarını belirleyecek, ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmalar hızlandırılacak.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...