Filmin sonu geliyor

A -
A +

Fenerbahçe tuhaf oyuncu değişiklikleri ile Konya'da şampiyonluktan biraz daha uzaklaştı.

 

Fenerbahçe’nin şampiyonluk mücadelesinde son kalan maçlardaki bence en önemli virajı Konya’daydı. Buna karşılık Konya’nın da ligdeki kritik durumu bu karşılaşmada en azından bir puana bile ihtiyaç duyduruyordu. Hâl böyleyken maça şöyle baktığımızda Konyaspor’un golsüz oyunda tek bir pozisyonu bile bulunmuyordu. Hatta hatta üç tane üst üste olumlu pas bile yapamıyordu. Tabii ki Konyaspor’un kalecisi Slowik de maçın adamı olma hakkını kazanacaktı. 

Trajikomik durum

Maç böylece golsüzlüğe kitlenirken Fenerbahçe kalecisi ve savunmasının ortak hatası ev sahibine bir gol sunacaktı ama VAR’den gelen uyarıyla ofsayt buna izin vermedi. Tabii ki bu arada altını çizmekte yarar gördüğüm bir teknik direktör tuhaflığı da var. Fenerbahçe bir aralık -ikinci yarıda- üç santrforla birden sahada yer alıyordu. Acaba son günlerdeki futbol dünyasında görülür bir trajikomik durum muydu bu? 

Fiziksel yetersizlik

Fenerbahçe rakibi karşısında neredeyse tek kaleye dönük bir oyun sergiliyordu ancak yine son maçlarda dikkat çeken bir durum vardı. O da; 65-70’inci dakikadan sonra fiziksel yetersizliğin ortaya çıkmasıydı. Diyeceksiniz ki ‘Konyaspor’dan ev sahibi olarak başka neler yazabilirsin?’ diye... Hiçbir şey yazmanın kaleci dışında mümkünatı yok. Hele hele sol kenarda görevlendirilen Alessane Ndao diye bir oyuncu vardı ki ben onun müsabaka sonuna kadar oyunda kalmasına bir türlü anlam veremedim. 

 

‘Sonuç ne oldu?’ diyeceksiniz. Cevap şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe’ye çok gerekli olan üç puan tuhaf oyuncu değişiklikleri ve son vuruşlardaki yetersizlikle iyiden iyiye azaldı.

∂ Maçın adamı: Jakup Slowik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.